donderdag 1 november 2007

De workshops - Wat is eruit gekomen

Workshop - tv of computer

De tv en computer worden als twee verschillende onderdelen gezien. De televisie is het meubelstuk van de woonkamer, dat zich op het gezin richt. De computer is een apparaat waar je meer individueel aan werkt.

Zitten de gebruikers/kijkers op interactiviteit via dat woonkamermeubel te wachten? Wij denken in principe van wel. Wij zien graag het zoekgemak van het internet op de televisie verschijnen.

Hoe willen wij beelden tot ons krijgen? Willen wij dat iemand anders (in dit geval de kabel) voor ons beslist wat wij zien? Kiezen wij voor de vrijheid dat wij zelf kiezen?

workshop narrowcasting

Wat is het begrip narrowcasting? Het betekent éénrichtingsverkeer. (al is daar nog discussie over). Is voor IP-televisie de settopbox te simpel en de computer te duur? Moeten prijs en performance naar elkaar toegroeien? De conclusie is dat de grens tussen de settopbox en de computer aan het verdwijnen is

Workshop - Heeft interactieve televisie kans in Friesland?

Het uur van de waarheid. In Friesland gebeurt alles jaren later en de Friezen zitten er niet op te wachten. Inderdaad, dat is beetje het geval en dat is jammer. Het gevoel van saamhorigheid is een voordeel. De hedendaagse Fries is helemaal niet zo conservatief en eenzelvig, zeggen weer anderen.

Feiten: arm, stug, toegang tot voorzieningen en internet beperkt, de tv moet deels de rol overnemen van internet. Daar zijn wij het niet mee eens. Ouderen gaan niet meer voor nieuw spul. Ouderen kennen tv, dus daar maakt digitaal een kans.

Dat is jammer voor Kabel Noord: de pc blijft overheersen.

Mediamall open ? Meerdere portalen op het systeem ?

Zijn wij bereid om te betalen voor internetachtige televisiediensten? Dat ligt aan het aanbod. Vooral regionaal kun je je echt profileren en daar zouden mensen wel voor willen betalen. Het moet wel vlekkeloos werken.
Uitkomst: er zijn wel degelijk kansen in Friesland voor interactieve televisie.

Geen opmerkingen: