donderdag 1 november 2007

Kabelnoord verkent de digitale weg

Gijs van Hesteren neemt het stokje van Richard over.
Kabel Noord heeft een pilotproject gedaan samen met Thuiszorg Het Friese Land. Het heette "Virtuele Zorg" en het ging om Thuiszorg op de Televisie. Fryslân Fernijt, een Europees/provinciaal fonds voor risicovolle projecten in o.a. ICT en Zorg heeft het gesubsidieerd. Vanuit die ervaring en contacten is dit volgende project voor Fryslân Fernijt opgezet.

"Interactiviteit op televisie", Kabel Noord heeft daar de afgelopen tijd ontzettend veel over geleerd. Kabel Noord moest wel op deze nieuwe boot mee omdat je anders als bedrijf gaat achterblijven. Maar waar begin je? Nederland BreedbandLand heeft Kabel Noord op de goede weg geholpen. Bij een NBL-meeting heeft Kabel Noord de mensen van Mediamall ontmoet. Samen met Mediamall heeft Kabel Noord met veel zweet, pijn en moeite de digitale televisie in Friesland geïntroduceerd.

Gamenations is ontstaan als antwoord om content aan te kunnen bieden op Mediamall. En zo heb je een unieke samenwerking. Kabel Noord voor de infrastructuur, Mediamall voor de techniek en administratie, Mediaheads en de Noordelijke Hogeschool CMD voor content.

Wat vinden de ‘kijkertjes’ hier nu van? Samen met Junior Consult is hier weer een beeld van gemaakt. Wat jammer was dat de techniek niet zo werkte als iedereen verwacht had. Dus helaas was dat het na een paar weken al zo dat de gebruikers het bijltje bij neer hebben gegooid. Dit is niet erg!!!! Van deze ervaringen leert Kabel Noord.

Op dit symposium gaan wij samen kijken wat de toekomst van digitale televisie gaat worden. Één ding weten wij zeker. Om dit tot een succes te maken moeten wij samenwerken.

Geen opmerkingen: