donderdag 1 november 2007

Wat vinden wij van digitale televisie in Friesland?

Junior Consult is een Marketing en Onderzoeksbureau in Sneek en Groningen. Het unieke bij Junior Consult is dat er studenten verantwoordelijk zijn voor een project. Ze voeren de projecten zelfstandig uit, maar kunnen altijd terugvallen op begeleiding en expertise.

Daniël de With is afgestudeerd bij Junior Consult op het onderzoek : Iptv in Noordoost-Friesland. Daniël heeft zich bezig gehouden met het in kaart brengen van meningen en wensen op basis van gemeenschappelijke literatuur met behulp van telefonische enquêtes.

Daniël presenteert:
Een veel gehoorde klacht was dat de techniek van Mediamall moeilijk in te passen is tussen alle andere bestaande techniek die er bij de gemiddelde Fries al op en om het televisietoestel staat...

Mediamall bleek traag, had wat technische mankementen. Consumenten accepteren dit niet. Helaas was de content ook nog magertjes. De testpersonen zien wel veel potentie in digitale televisie. Een kleine groep is meteen bereid om te betalen. Meer dan de helft wil het na de testperiode blijven gebruiken.

Gamenations bied tmogelijkheden voor de mensen die eigenlijk niet veel hebben met games. Lokale televisie wordt interessant gevonden, maar er is een breed en divers aanbod nodig om veel mensen aan te spreken. De grootste interesse ligt bij mannen tussen 30 en 50 jaar met een modaal of hoger inkomen.

Aanbevelingen:
Snelheid: moet op hetzelfde niveau liggen als televisie en het internet komen te liggen. Bied iedereen een eigen pagina aan. Je kan je eigen filmpjes, bestanden en foto's delen met anderen.
Films: Jansma zegt: "Bied nieuwe films. Op films uit de huidige collectie stond niemand te wachten. Begin eventueel een samenwerking met een videotheek voor een groot aanbod."
Games: Simpele spelletjes voor tussendoor. Bijvoorbeeld voor tijdens de reclame (Dat gaat Richard van den Boogaard niet leuk vinden :p).
Product : Altijd communiceren dat er een voordeel te behalen is. Bied mensen een proeftijd aan en bied een betere technische oplossing. De meeste inkomsten moeten toch uit de advertenties komen.

Het volledige onderzoek.

We lopen nu al een dik kwartier uit. Gelukkig is de pauze lang :p

Geen opmerkingen: